Biografie

Reinier Vegter is een zeer ervaren zanger & entertainer met een fantastisch stemgeluid! Reinier zingt eigen nummers en repertoire van Robbie Williams tot aan Tom Jones en van Nederpop tot aan gezellige Nederlandstalige meezingers.

Al op de kleuterschool in Amsterdam bleek Reinier al een echte entertainer en stond hij regelmatig op stoelen en tafels te zingen! Ook op de lagere school in Coevorden werd Reinier's zijn zangtalent ontdekt en kreeg hij de zanghoofdrol in een kindermusical. Vervolgens heeft Reinier gezongen als alt-tenor in een sing and swingkoor waar hij één van de leading voices was. In zijn twintiger jaren was Reinier de zanger van de band Blue Sky.

Reinier zijn zangcarrière kwam pas echt opgang begin 2000 toen hij huiszanger werd van FC Zwolle en het duizendkoppige publiek entertainde voorafgaande aan de wedstrijd. In 2002 heeft Reinier een cd opgenomen met FC Zwolle liedjes waarvan Reinier de teksten heeft geschreven. Datzelfde jaar werd FC Zwolle overigens kampioen van de Eerstedivisie.

Reinier heeft veel podiumervaring waaronder grote podia als de IJsselhallen, Pepsi Stage Amsterdam en voetbalstadion FC Zwolle. Ook heeft hij voorprogramma's verzorgd voor bekende namen als Van Vandikhout en heeft hij in 2006 opgetreden met de orginele band van André Hazes (Hollywood Boulevard) in de Pepsi Stage Amsterdam. Inmiddels heeft Reinier zijn fulltime carrière als financiële man (w.o. Deloitte & Touche, FC Zwolle) vaarwel gezegd en hij richt zich nu grotendeels op zijn tweede carrière als zanger.

Reinier Vegter: "Zingen en mensen entertainen geeft mij het ultieme gevoel zinvol bezig te zijn". Reinier heeft diverse singles uitgebracht en hij heeft veel radio en tv optredens gedaan bij o.a. RTV Oost, Omroep Zwolle, RTV Noord Holland, RTV Drenthe en Omroep Brabant en optredens in Blanes, Gran Canaria en Moskou.

Kortom een veelzijdige artiest die het goed in het feestcircuit en en uitstekend alternatief is voor de "Toppers" in de Showbusiness!